gyári Skoda Octavia alufelni R16

A Peugeot 208 alufelni és peremes abroncs

Amint beköszöntenek a hidegebb hónapok és veszélyessé válik a nyári abroncsok használata, azonnal le kell cserélni azok. Ekkor sokan döntenek úgy, hogy a meglévő gyári Skoda Octavia alufelni R16 szettet megtartják és csak a téli abroncsokat tetetik fel arra a szerelővel.

Ez az időigényesebb és drágább megoldás. Sokkal célszerűbb az, ha a tulajnak van egy nyári gyári Skoda Octavia alufelni R16 szettje gumival és egy négy db télije, amik jó, ha acélfelnik. Főleg akkor érdemes ezt az opciót választani, amikor az ember olyan helyen lakik, ahol a telek hidegebbek, több a hó és többször válnak csúszóssá az utak a fagyás miatt.

A szakemberek szerint is télen a gyári Skoda Octavia alufelni R16 helyett jobb választásnak bizonyul, mint a lemeztárcsa. Miért? Nos, először is ez olcsóbb, mint az alumínium modell, illetve ez kevésbé érzékeny a karcolásokra, továbbá nehezebb is.

Ez azért jó tulajdonság, mert az abroncs sokkal jobban tud kapaszkodni így a hóba, tehát a csúszás veszélye csökken. Habár tény, hogy az acélfelni nem olyan szép, mint a gyári Skoda Octavia alufelni R16, de ezen lehet egy kicsit segíteni egy jól megválasztott dísztárcsával.

Persze sokan vannak, akik ezzel nem foglalkoznak, hiszen télen nem is nagyon látszik ez az erőtlen fény miatt, meg igazából nem is sok mindenkit érdekel ezt. Persze, aki semmiképp sem akar megválni a Peugeot 208 alufelni szettől télen, az nem kell aggódjon, hiszen erre is van megoldás.

Vannak olyan speciális modellek, amelyek nagyon strapabíróak és ellenállóak hidegben is. Miért fontos annyi a strammság a hidegebb hónapokban? Ugye, csúszósabbak az utak, ezért nagyobb az esélye a kisebb és sajnos nagyobb baleseteknek is, amiknek legtöbbször a Peugeot 208 alufelni issza meg a levét.

Másrészt pedi,g a só miatti rozsdásodás is sok gondot okoz. A sajátos Peugeot 208 alufelni segítségével persze garantált az optimális élettartam. A tárcsák ellenálló-képessége elsősorban a lakkborítás vastagságától és minőségétől függ.

Ha már a védelemről, biztonságról van szó, érdemes megemlíteni a felnivédő peremes abroncsokat is. A Peugeot 208 alufelni eszközt megvédő perem azért jó, mert ez korlátozza a járdaszegély vagy törmelékbecsapódások által okozott karcolásokat.