automata öntözőrendszer

Az automata öntözőrendszer számos előnye

Egy automatikus locsolórendszer tervezésekor a kertmester mindig figyelembe veszi az öntözővíz szükségességét. Egy víztakarékos automata öntözőrendszer kialakításakor pedig, több dolgot is szem előtt kell tartson a szaki. Ott van például a talajszerkezet. Az öntözővíz szükségességének mennyiségét főleg ez határozza meg.

Minden hozzáértő tisztában van vele, hogy 5 alapvető talajfajta létezik: homok-, agyag-, mész-, vályog-, és tőzegtalaj. Ezek különböző vízmegtartó képessége határozza meg a kert öntözővíz szükségességét. Az automata öntözőrendszer telepítésekor figyelembe kell venni a meglévő növényzetet. Az ugye senkit sem lep meg, hogy a különböző növényeknek eltérő vízigényük van.

A kert növényzetének összetétele ez által meghatározza az öntözővíz szükséges mennyiségét, valamint az automata öntözőrendszer kialakítását is. A vízszükséglet kielemzésekor nem maradhat ki az évszakoknak a csapadékmennyisége sem. Az öntözés szempontjából fontos hónapok csapadékmennyisége és hőmérséklete különböző. Pontosan emiatt, időszakonként eltérő mennyiségű öntözővíz pótlást igényel a kert.

Az automata öntözőrendszer fő előnye az, hogy amikor nem kell a vizet pótolni, arra nincs szükség, akkor a szerkezet nem locsol. Figyelembe kell venni továbbá az árnyékos és napos kertfelületeket. Nyilvánvaló, hogy a napos felületek több vizet igényelnek, mint az árnyékosak. Gyakran a rendszert meg kell szerelni, különféle okok miatt.

Szakértelmet igényel az öntözőrendszer javítás

Ha valaki a telepítést, összeszerelést Szili Krisztián kertmesterrel végezteti, akkor biztos lehet abban, hogy sok egyéb, ehhez kapcsolódó szolgáltatást is kérhet a szakembertől. Ha garancia alatt van a rendszer, akkor a szerelés ingyenes. Az öntözőrendszer javítás persze nem garanciális szerelés esetén is igényelhető.

Ekkor nincs más dolga az embernek, mint felhívni a +36202626258 telefonszámot és megbeszélni a szakival az öntözőrendszer javítás részleteit. Az öntözőrendszer javítás magába foglalhatja az átalakítást, a bővítést és persze a karbantartást is. Az utóbbi esetében el kell indítani a locsolót és ehhez össze kell rakni a szivattyús gépezetet is.