évelő növények

Az évelő növények díszítik a kertet

A nyár a színek és a virágok kavalkádjával ajándékoz meg minket, a kert gyönyörűen pompázik, kellemes légkört biztosít a pihenéshez, kikapcsolódáshoz. Változatos, izgalmas élményt adnak az évelő növények, amelyek közül a tulipánok indítják tavasszal a szezont.

Ezeket a virágokat nem kell ősszel bevinni, tavasszal pedig újra kiültetni. Az évelő növények gyökerei, hagymái ugyanis kitelelnek a földben. Teljesen télálló, lombhullató, értékes dísznövény például a törpe bugás hortenzia. Kismértékű kertekbe ideális választás, sőt, kaspóban is nevelhető.


Egyszerűen nevelhető, ezért kezdő kertészek is könnyen boldogulnak a gondozásával. Öntözni és tápanyagozni rendszeresen kell, de nem szabad megfeledkezni a tavaszi vesszők visszametszéséről sem. Ha ezeket megtesszük, akkor garantáltan virághalom lesz az eredmény.

A gardencentrum.hu webáruház kínálatában nagy választékban találhatóak meg a szebbnél-szebb évelő növények. Mindegyik növény fotója mellett olvashatóak a talaj- és vízigényei, tehát tudni fogjuk, hogyan gondozzuk a kiválasztott fajtát.