Feketével is lehet fogat fehéríteni

A szép fehér fogak nagyban hozzájárulnak a jó megjelenéshez, ezért fontos, hogy mindig megfelelő ápolásban részesüljenek és szükség esetén fogorvos is kezelésbe vegye azokat a hibákat, amelyek elcsúfíthatnák a mosolyt. Természetesen senki sem szeret a fogászati rendelőbe járni, de sajnos sokáig az olyan esztétikai tényezők miatt is muszáj volt, mint az elszíneződés.

Ugyanis házilag nem sokat lehetett tenni ellene, illetve a létező módszerek nem voltak túl hatékonyak, sem túlságosan biztonságosak. A peroxid tartalmú fogfehérítő szerek roncsolják a fogzománcot, ezért a kockázatmentes fehérítés érdekében egyedül a szakértői beavatkozás maradt, mint megoldás. Ezzel nagyon szép és tartós eredmény érhető el, azonban mégiscsak egy fogászati eljárásról van szó, amiről sokaknak negatív élmények jutnak az eszébe, ráadásul elég borsos árat is kellett fizetni érte.

Ugyanakkor, nemrégiben kifejlesztettek egy olyan biztonságos módszert is, ami nem veszélyezteti a fogak épségét, mégis látványos lesz a végeredmény. Gondoltad volna, hogy szén segítségével természetes, egészséges módon is lehet fogat fehéríteni? Márpedig igen, ugyanis a kókusz szén aktív felülete összegyűjti a szennyeződéseket, még az olyan barázdákból is, amelyek másképpen nem érhetőek el.

Ennek köszönhetően nagyon hatékony és igazán látványos lesz a változás. Továbbá tudni kell erről, hogy fertőtleníti a szájat és erősíti a fogzománcot is, így a fogak egészségéért is nagy szolgálatot tesz. Alkalmazásához csak meg kell nedvesíteni a fogkefét, beledugni a porba és lerázva az extra mennyiséget, hagyományos módon fogat mosni. 1-2 perc után ki lehet öblíteni a szájból és 3-4 alkalom után már látható is lesz a fogfehérítés eredménye.

Heti 4-5 alkalommal lehet megismételni. Ellenben fogkrém helyett nem használható, ezért úgy kell beosztani, hogy mindkettőre legyen idő és alkalom. Ha elektromos fogkefére teszed a kókusz szénport, akkor vigyázni kell, hogy ne szórja szét, de a legjobb, ha kinevezel egy hagyományos fogkefét, amit csak fogfehérítés céljából veszel majd elő.