Gyorsan szárba szökő fűmagok

A frissen vágott pázsitnak egyszerűen fenséges illata van, nem beszélve arról, hogy mennyire gyönyörűen néz ki. Természetesen nem fog magától kialakulni, vagyis ezért tennünk is kell. Gondoskodjunk megfelelően az előkészített talajról, majd ezt követheti a fűmagok kiválasztása. Itt álljunk meg egy pillanatra! Az évek során elég sokféle típus jelent meg a piacon, ezért ezt tartsuk szem előtt.

Nem mindegy ugyanis, hogy napos, árnyékos vagy éppen félárnyékos helyre szeretnénk telepíteni a növényeket. Ennek megfelelően legyenek megvásárolva a fűmagok. Ha megtörtént a rendelés és megérkezett, akkor jöhet a gondos vetés.

Itt szintén érdemes odafigyelni, mert csak úgy találomra szétszórni a szaporítóanyagot, akkor bizony oda az egyenletesség, ami a pázsit lényegét adja. Pontosan ezért szánjunk elegendő időt és energiát a fűmagok gondos kihelyezésére. Az erőfeszítéseink végül meghozzák gyümölcsüket és rövid időn belül gyönyörködhetünk a zöldellő növényekben, ahogy azok egyre magasabbra és erősebbre fejlődnek.