szürkehályog műtét

Meddig tart a szürkehályog műtét utáni felépülés?

Az ember a körülötte lévő világot különféle módon érzékeli. Van, aki a hangokra, más a szagokra vagy éppen az ízekre figyel fel jobban. Ami viszont biztos, hogy a látás az, amire a legtöbban támaszkodnak maximális módon. A természet egyszerűen fantasztikus élményeket kínál, varázslatos színkombinációkban, de ezek az árnyalatok a kor múlásával elhalványulhatnak. Ez egy természetes jelenség, hiszen az egyre öregebb szervezet már nehezen tud megfelelni a kihívásoknak és a regenerációs képessége sem olyan magas.

A megfelelő életmód fenntartásával, rendszeres edzéssel, tápláló élelmiszerek fogyasztásával van lehetőség minél jobban kitolni az öregedés határait. Ettől függetlenül, a genetikai hajlam is tényező lehet az adott betegségek megjelenésében. A szürkehályog bárkit elér és nem válogat. Egy olyan problémáról van szó, ami rengeteg embert érint, főként a modern korban. A képernyők bámulása csak ront ezen. Szerencsére, azonban van gyors és hatékony megoldás, amivel már bárki élhet.

Mivel szemüveggel vagy gyógyszeres kezeléssel nem orvosolható, csak műtéti úton, ezért muszáj specialistához fordulni. Dr. Nagymihály Attila már eddig is több mint 10.000 sikeres műtétet hajtott végre, amivel rengeteg embernek segített újra teljes értékű életet élni a látás területén. A beavatkozás jól kidolgozott és rövid ideig tart, megközelítőleg 10 – 15 percig. A kezelés fájdalommentes. A szürkehályog műtét után mindenképp számíts arra, hogy a helyszínen kell 1-2 órát pihenned. Ha nem lép fel semmilyen komplikáció, akkor haza lehet menni, majd 1-2 nap elteltével lesz szükség egy kontrolvizsgálatra.

A felépülés legalább 6 hetet vesz igénybe, ami alatt előfordul diszkomfort érzés, valamint az sem ritka, hogy egy időre romlik a látás, majd aztán kezd tisztulni a kép. A felépülés után 2 hónappal, majd azt követően évente éri meg vizsgálatot végezni. Többféle műlencse választható. A nyújtott fókuszú és monofokális változatok mellett, kelleni fog még egy kiegészítő szemüveg, de a trifokális típusnál minden távolságba kiválóan lehet majd látni. A döntés csak rajtad múlik.