Csapágyak többféle méretben

Minőségi csapágy széles választékban

A tengelyeknek hatalmas erőt kéne felvenniük, amiket valószínűleg sokáig nem bírnának ki, ezért a gépek nem lennének túl hosszú életűek, a túlhevülés és a gyorsan elkopó alkatrészek miatt.

Egy minőségi csapágy viszont leveszi a terhet a tengelyről, hiszen az erőhatásokat ez veszi fel. A mechanikai terhelésen kívül, a súrlódásból származó hőterheléssel is meg kell birkóznia. Ha nem megfelelő a kenése, akkor valószínűleg hamar tönkre fog menni.

Viszont egy minőségi csapágy esetében ez a veszély nem áll fenn. Azok a gépek, amelyek ki vannak téve a különféle szennyeződéseknek, porvédővel ellátott minőségi csapágyak dolgoznak.

Ez a por elleni védőgyűrű megakadályozza, hogy a porszemek és víz bekerüljön a golyók közé. Amennyiben ez mégis megtörténik, akkor a kenőanyag szép lassan eltűnik, aminek a következtében a csapágy tulajdonképpen önmagát emészti fel. Ekkor érkezik el a csere ideje. Könnyen szert lehet tenni egy minőségi csapágyra az ntnsnr.hu weboldalnak hála, hiszen itt bőven van választék a különféle méretből és típusból.