mozgásérzékelős lámpa

Mozgásérzékelős lámpa takarékos kivitelben

Az olyan helyeken, ahol nincs szükség folyamatos világításra, mint például a lépcsőházakban, garázsfeljárók előtt, esetleg az udvaron, ott rendkívül praktikus megoldásnak számít. Ráadásul a mozgásérzékelős lámpa beállítható, hogy mekkora hatósugáron belül érzékeljen.

Továbbá el van látva egy időzítővel is, amivel azt állíthatjuk be, hogy meddig világítson. Az adott idő elteltével automatikusan kikapcsol. Ezért számít kimondottan takarékosnak, mert nem világít folyamatosan, ha kell, ha nem.

Nem beszélve arról, hogy a webáruházban kapható LED mozgásérzékelős lámpa, ami már önmagában is sokkal takarékosabb, mint a hagyományos halogénes változat. Egyaránt beszerezhető a kültéri és a beltéri változat.

A telepítése egyszerű, ugyanakkor figyelni kell arra, hogy ez érzékelőt ne takarja semmilyen tereptárgy vagy növény. Emiatt ugyanis előfordulhat, hogy nem fog megfelelően működni. A modern mozgásérzékelős lámpáknak állítható az érzékenysége. Ezért például csak akkor kapcsolnak be, hogyha egy nagyobb mozgó test kerül a hatósugarukba.