kombu

A kombu rendkívül egészséges

Ahhoz, hogy a fogyókúra sikeres legyen, teljesen meg kell változtatni az étrendet és az étkezések számát. A kombu alacsony kalóriatartalommal bír és nincs benne cukor, így könnyen beilleszthető a diétába. A rendszeres fogyasztásával felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok.

Érdekességként meg kell említeni, hogy a bélrendszerben prebiotikumként működik, így elősegíti azon bélbaktériumok szaporodását, amelyekre mindenképpen szükség van. A bélflóra egyensúlya, ha megfelelő, akkor a méreganyagok gyorsabban távoznak a szervezetből, míg a szükségesek eredményesebben szívódnak fel.


A kombu moszatot előszeretettel használják fel a japán konyhában az ételek megbolondítására. Ha már kóstolta a miso levest, akkor biztosan ismerős lesz az íze, hiszen ez az egyik legfontosabb alkotóeleme. Otthoni felhasználásra is tökéletesnek bizonyul.

A kombu az ázsiai élelmiszereket forgalmazó boltokban vagy az szupermarketekben is fellelhető. A friss és a szárított változata alkalmas levesekbe, mártásokba, alaplevekbe, szószokba vagy különféle ragukba.