A mobiltelefon időseknek is nagyon fontos

A nagymama, nagypapa korú személyek közül sokan úgy tartják, hogy nekik nincs szükségük a modern technológia eszközeire és egyébként is képtelenek lennének megtanulni a használatukat. Bizonyos dolgokkal kapcsolatban még el is lehet fogadni ezt a hozzáállást, azonban a mobiltelefon időseknek is ugyanolyan fontos, mint a fiatalabb generációnak.

Ugyanis a családtagjaik is ezen keresztül tudják tartani velük a kapcsolatot és ők is ezen tudnak adott esetben segítséget kérni, ha szükség van rá. Tehát érthető, ha a mobiltelefon időseknek nem böngészésre vagy applikációk alkalmazására kell, de a kapcsolattartáshoz igenis szükséges.

Ennek megfelelően, a mobiltelefon időseknek lehet nyomógombos is, hogy ne zavarja őket össze az érintőképernyő, de fontos, hogy ott legyen mindig velük és bármikor elérhetőek legyenek. A nyomógombos mobiltelefon időseknek sem jelent akkora fejtörést, mint például egy okostelefon, így érdemes mindenkinek egy kis időt fordítania arra, hogy az idős szüleit, nagyszüleit megtanítsa legalább a tárcsázásra és a hívások fogadására.