zuhanyfolyókák

Diszkréten elrejthető zuhanyfolyókák

A zuhanytálca nélküli zuhanykabinok jelenleg az egyik legnépszerűbb trendnek számítanak a fürdőszoba tervezésben. Ennek a megoldásnak számos előnye van. Nemcsak esztétikailag kellemes és minimalista megjelenésű, hanem számos gyakorlati előnnyel is bír.

A zuhanytálca hiánya kiküszöböli a szilikon illesztéseket, ahol a szennyeződések hajlamosak felhalmozódni. A padlóba beépített zuhanyfolyókák pedig szinte észrevehetetlenek, ami javítja a zuhanyzó esztétikáját. A zuhanyfolyókák a padlószint alá kerülnek beépítésre, amihez megfelelő mélyedést kell készíteni a szifonnak.


Manapság a zuhanylefolyók gyakorlatilag bármilyen fürdőszobába beépíthetőek, függetlenül a szifon szintjétől. A padlófelületen csak egy kis fémcsíkot látunk, amibe folyik a víz.

A lefolyó beépítése előtt ügyelni kell arra, hogy a zuhanyzó területén a padló lejtése miatt, a víz ne kifelé, hanem lefolyó felé folyjon. Így teljes szabadságot kapunk, hogy hol és milyen elrendezésben helyezzük el a zuhanyfalakat. A zuhanyfolyókák érdekes lehetőséget jelentenek a walk in zuhanykabinok esetében.