favédő szerek

Favédő szerekkel a fa ápolásáért és megóvásáért

Bizonyos termékek segítenek megőrizni a faanyagok tartósságát. A favédő szerek ellenállóvá teszik a káros környezeti hatásokkal szemben, például megakadályozzák a nedvesség, a gombák, a rovarok és az UV-sugárzás okozta negatívumokat. Az egyik legelterjedtebb a favédő szerek közül a faimpregnáló anyag.

Ez a szer behatol a fa pórusaiba, és segít megvédeni azt a nedvességtől és a rovaroktól. Mindez fokozza az állóképességet a nedvességgel szemben, megakadályozza a korhadást, és hosszabb élettartamot biztosít a kezelt felületeknek, tárgyaknak. Fontos azonban megjegyezni, hogy a impregnálást rendszeresen el kell végezni, különösen kültéren, mivel az időjárásnak és a kopásnak kitett bútorok, kerítések könnyebben károsodnak.

A favédő szerek másik típusa a faprotektor. Ez a szer lehetőséget nyújt a fafelületek színezésére és díszítésére, miközben megvédi őket a környezeti hatásoktól. A faprotektorok különböző színekben és árnyalatokban érhetők el, biztosítva a fafelületek szép megjelenését és az alkalmazkodást a környezethez.