buborékfólia

Környezetbarát csomagolóanyagok összehasonlítása egy helyen

Ha leugrunk a legközelebbi szupermarketbe venni egy fej hagymát, még azt is a legtöbbünk becsomagolja, műanyag zacskóba teszi. Bármilyen terméket leemelünk a polcról, annak van valamilyen csomagolása, kivéve, ha magánál a termelőnél vásárolunk a piacon. A csomagolóanyagok hasznosak, olykor feleslegesek és nagymértékben szennyezik a környezetet.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy jelenleg milyen környezetbarát csomagolóanyagok közül lehet válogatni, akkor érdemes szétnézned a buborékfólia weboldalon. A fentartható jövő szempontjából ezeknek fontos szerep fog jutni. Sőt, már most rengetegen keresik ezeket, hiszen a vállalatok felismerték, hogy a fogyasztók sokkal jobban szimpatizálnak azokkal a cégekkel, amelyek törekednek a környezettudatos működésre. De mégis, hogy lehet környezetbarát a buborékfólia, ha már eleve műanyag?

Például, úgy, hogy teljes mértékben újrahasznosított, fel nem használt hulladék műanyagból készül. Ennek köszönheti többek között a halvány zöld árnyalatát. A minőségét tekintve kiemelkedő helyet foglal el a buborékfóliák között, hiszen kétrétegű, ráadásul 80 mikron vastag. Lehet ez sokaknak nem mond semmit, de elég tisztában lenni azzal, hogy a legtöbb buborékfólia csupán 40-60 mikron vastagsággal rendelkezik.

Tehát az Öko bubble buborékfólia sokkal strapabíróbb, mint az átlagos típusok. Jó fényt vet arra a webáruházra, vállalkozásra az, hogyha újrahasznosítható vagy már eleve újrahasznosított csomagolóanyagokat alkalmaz. Az emberiség elképesztő mennyiségű műanyag hulladékot termel nap mint nap, aminek a jelentős része kárba megy. Az Öko bubble buborékfóliák többek között ebből az alapanyagból készülnek. Hogyha ismét visszakerülnek a hulladék újrahasznosíthatóba, akkor ismét feldolgozhatóvá válnak. Viszont ez már nem az eladótól, hanem a környezettudatos vásárlótól függ, aki szelektíven gyűjti a hulladékot. A fent említett előnyök mellett az is mellette szól, hogy rendkívül olcsó, ezért akár nagyobb mennyiség beszerzése is gazdaságos és környezettudatos döntésnek számít.