Mi a megoldás a penész végleges megszüntetésére?

Nem is gondolnánk, hogy mennyire fontos a szellőztetés. A folytonos légcsere megelőzi a dohos szag és a penész kialakulását a nedves légterű termekben. A penész végleges megszüntetése több lépésből áll. Előbb a foltoktól kell eredményesen megszabadulni, majd a helyiségben biztosítani a megfelelő páratartalmat. Bármelyik feladatnak a kihagyása azt eredményezi, hogy a penész újra és újra meg fog jelenni.

A csempén vagy az ablakokon megjelenő gombát könnyű eltávolítani. A gond a tapétával, a bútorokkal és a padlószőnyegekkel van, ahol már mélyebbre befészkelte magát. A penész végleges megszüntetése érdekében a legkisebb foltokat is szükséges eltávolítani. Főleg rejtett helyeken kell keresni, mint a bútorok mögött a falon vagy a szőnyeg alatt, esetleg a tapéta mögött. Bizonyos esetekben meg kell válni az egész vakolattól, hogy teljesen megszabaduljunk a sötétszürke foltoktól. A penész végleges megszüntetése csakis a páramentesítő géppel érhető el. Köztudott, hogy a spórák a nedves levegőt kedvelik és amiatt alakulnak ki. Ennek a megelőzése sikeresen megakadályozza a probléma visszatérését az adott helyiségbe. Amennyiben a nyirkos szobákat alaposan kiszárítja, a dohos szag sem fog kialakulni. Főleg azokban a termekben ajánlott, ahol a levegő megfelelő páratartalmát nem lehet természetes módon elérni. A széles kínálatban megtalálja az ultrahangos párologtató készülék változatait is.

Ugyanis nem mindenhol a magas páratartalom okoz gondot, néhol a túlságosan száraz levegő jelenti a problémát. A hasonló eszközöket a legmodernebb technológiával látták el, ami szinte mikroszkopikus méretű vízcseppeket juttat a levegőbe. Tehát nem nedvesített levegőt, hanem valódi tiszta vizet szór a légkörbe, ezzel megóvva az emberi nyálkahártyát. Az ultrahangos párologtató készülék finom porlasztással dolgozik, ráadásul egyszerűen karbantartható és tisztítható. Nem kell aggódjon a kicsepegő víz vagy a fehér foltok miatt. Továbbá a száraz levegő által okozott tünetek is elmúlnak. A különbséget már a legelső használattól érezni fogja.