munkabakancs

Mi ellen kell óvjon egy munkabakancs?

A mindennapi munkavégzés kényelmét és biztonságát nagymértékben befolyásolja a különféle speciális munkaruházat megléte. Fontos a munkabakancs megválasztása is, hiszen a talajfogáson alapszik minden egyéb tevékenység. Nem mindegy, hogy milyen munkakörben dolgozunk és milyen veszélyfaktoroknak vagyunk kitéve.

A munkabakancs minden esetben erős igénybevételre lett megtervezve, de nagy a jelentősége a komfortérzés megőrzésének is. Sokszor a cipő orra rendelkezik acélbetéttel, ami főként olyankor hasznos, ha a munkaterületen bármikor a lábunkra eshet valamilyen nehéz dolog. Amire még nagyon érdemes figyelni a típusválasztásnál, hogy milyen talpazata legyen a lábbelinek. Védjen a csúszás ellen, gumírozott vagy bordázott legyen?

Ami pedig a munkabakancs egész borítását és anyagösszetételét illeti, létezik hő-, ütés-, tűz-, vízálló kivitel, na meg persze ezeknek az ötvözetei is. Ami a vételárat illeti, annál drágább egy munkacipő, minél magasabb védelmi szintet képvisel és természetesen a márkanév sem elhanyagolható tényező.