Mi jár a betonkerítés szakaszaihoz?

Ha új kerítést szeretne összeállítani, akkor mindenképpen arra kell törekednie, hogy minőségi és egyszerűen telepíthető anyagból készüljön. A betonkerítés összeállítása mezőnként történik, amihez némi segítségre lesz szüksége.

Ez esetben mezőnek nevezzük az 1 darab oszlopból, a 3 darab tele panelből és az 1 darab áttört, esetleg íves elemből álló építményt. Ha esik az eső, akkor tolja el pár nappal az építést, hiszen a víz miatt könnyedén beázhat az oszlopok alatt kiásott alapgödör.

Ezen kívül meg kell várnia, míg ez kiszárad és csak utána tudja beönteni betonnal. Amint a hígabb szerkezetű beton megszárad, az oszlopok már behelyezhetőek.

Nagyon figyeljen oda arra, hogy az oszlopok között 1,57 méteres távolság legyen! A betonkerítés oszlopai köré úgynevezett földnedves betont kell beönteni, ami hasonló a nedves homokhoz. Könnyedén lehet vele dolgozni és tartós megoldást nyújt a kerítés telepítése során. A speciális és szükséges betonozás miatt, az erős szélben sem fognak kidőlni a szakaszok.