Csapágyak bonyolult szerkezetekben

Talpas csapágyház többféle méretben

Legyen szó bármilyen robosztus gépezetről, hogyha tönkremegy bennük egy aprócska alkatrész, máris működésképtelenné válhatnak. A talpas csapágyház számos gépben megtalálható. A legtöbb esetben hatalmas mechanikai igénybevételnek van kitéve. Csökkentenie kell a súrlódást és a forgó alkatrészek ellenállását mozgás közben.

Eleve úgy lett megtervezve a talpas csapágyház, hogy szinte ne igényeljen semmilyen karbantartást, viszont bizonyos időközönként nem árt ellenőriztetni, hogy milyen állapotban vannak ezek az alkatrészek.

Az ipari és mezőgazdasági körülmények között használt típusok nagy igénybevételnek vannak kitéve nap mint nap. A por és a nedvesség lassanként kiszáríthatja a talpas csapágyházat. Hogyha nincs meg a megfelelő kenés, akkor a kopás rohamosan felgyorsul, fel is hevülhetnek működés közben és egy kis idő elteltével tönkremehetnek.

A talpas csapágyház számos típusa kapható többféle méretben az NTN-SNR webáruházában, ahonnan egyszerűen kiválasztható a szükséges változat kedvező áron.