szabadalmi bejelentés

Tévhitek a szabadalmi bejelentéssel kapcsolatban

Az új műszaki innovációkat monopoljog védi. Ennek a megszerzéséhez nélkülözhetetlen a szabadalmi bejelentés. Ezzel a témával kapcsolatban azonban rengeteg ellentmondásos információ van forgalomban, amelyek egy része téves vagy nem megalapozott bizonyítékokon alapul.

A szabadalmakat megvizsgálják annak megállapítása érdekében, hogy azok újszerűek-e, valamint megfelelnek-e néhány adott követelménynek. Ez azt jelenti, hogyha olyan szabadalmi bejelentéssel találkozik, ami releváns az Ön munkája szempontjából, például mert egy versenytárs szabadalmaztatott vagy szabadalomra váró termékként írja le egy termékét, vagy ha szabadalmi adatbázisokat böngész, először meg kell győződnie arról, hogy szabadalmi bejelentést vagy ténylegesen megadott oltalmi jogot lát-e éppen.

Gyakran találkozunk olyan emberekkel, akik azért hoztak rossz üzleti döntéseket, mert összekeverték a kettőt. Ön ne essen ebbe a hibába! Egy szabadalmi bejelentésbe bármit beleírhat, amit csak akar és azt közzé is teszik. Azonban, hogy meg is adják-e, az már más kérdés.