napelem rendszerek

Folyamatos fejlődés alatt a napelem rendszerek

A modern élet alapja a folyamatos és egyenletes energiaellátás. Jóformán el sem lehetne képzelni az életet elektromos áram nélkül. Ennek megfelelően ki lettek építve olyan összetett hálózatok, amiknek az a szerepe, hogy eljuttassák az energiahordozót az emberek otthonába. Ugyanakkor, néhány évtizeddel ezelőtt megjelentek a szigetszerűen használható napelem rendszerek is. Ezeknek a fő előnye, hogy nem a fosszilis hordozókat használja fel a kinyerésre, hanem a folyamosan rendelkezésre álló, ingyen forrást.

Nagyon sok kutatás és fejlesztés történt ezen a téren, aminek megvan az eredménye. A minőségi napelem rendszerek könnyedén kiszolgálják egy családi otthon igényeit és a pluszban megtermelt energiát a hálózatba táplálják, így az sem vész el. Természetesen fontos, hogy szakszerűen történjen meg a kivitelezés, különben nem garantált a 30-40 éves üzemidő. A befektetés megtérülésének az ideje viszonylag hosszú, de még így is megéri.

A napelem rendszerek jelenthetik az első lépést afelé, hogy egy sokkal tisztább és élhetőbb világ épüljön fel. Egyértelműen ezért dolgozik a konzorciumi partnerünk, akinek a célja, hogy kulcsrakész rendszerek legyenek átadva, kiváló minőségben. A Premium Napelem Kft. szakemberei kiváló munkát végeznek mind lakossági szintéren, de ugyanígy a fejlesztés, kutatás területén is. Erre remek példa az Óbudai Egyetemmel közösen létrehozott Solar Carport. Az elektromos autó töltő állomás forradalmasíthatja az eredeti céljukat már kiszolgálni képtelen akkumulátorok újra használatát.

A konzorciumi partnerünk ugyanis úgy oldotta meg a töltőállomás felépítését, hogy a közvetlenül kinyert napenergia leszerelt tárolóegységekbe kerül és onnan jut továbbításra az autókba. Tudván, hogy jelenleg hány elektromos autó van az utakon, egyre sürgetőbbé fog válni ezen problémának a megoldása, amire a nemzetközi szintéren is újdonságnak ígérkező metódus tökéletes választ ad. A konzorciumi partnerünk nagyon bizakodó és lelkesen veti bele magát a további együttműködésekbe, hiszen mindenkinek az a célja, hogy egy élhetőbb jövő legyen felépítve a következő generációknak.