tűzeső

Nem bonyolult a tűzeső termesztése

Ez az évelő néha virágzik, de a virágzata általában nem olyan vonzó, mint a lombozata. Vannak azonban nagyon mutatós, jellegzetes virágokkal rendelkező tűzeső fajták is. Egyesek sűrű csomókat alkotnak és kiváló talajtakaró növények ágyásokba, sziklakertekbe. Fontos tudni, hogy a legtöbb tűzeső örökzöld évelő növény.

Bár a tél folyamán elveszíti leveleit, de tavasszal visszanyeri lombozatát. A vízáteresztő, humuszos és termékeny, lehetőleg enyhén savas reakciójú talajt kedveli. Gondoskodni kell arról, hogy a növénynek mindig enyhén nedves legyen az aljzata.


Meleg időben nem szabad szárazságnak kitenni, mert az különösen rossz hatással van rá. Azonban úgy öntözzük, hogy a levelek ne ázzanak el, különösen melegben! Ősszel és télen pedig hagyjuk abba az öntözést!

Amikor helyet keresünk a tűzesőnek, tartsuk szem előtt, hogy szereti a félárnyékot és árnyékban is képes növekedni. Tavasszal jó alkalom van az elszáradt levelek visszavágására. Ilyenkor egy vékony réteg komposztot is tehetünk köré és fakéreggel díszíthetjük a környezetét.